Sfaturi Utile

O alimentatie corecta inseamna un animal sanatos!

Necesarul nutritional difera de-a lungul vietii cainilor sau pisicilor. Cu toate acestea, nu de putine ori am auzit si chiar am vazut posesori de caini si pisici care nu au un comportament adecvat in ceea ce priveste alimentatiea sanatoasa a caninelor sau felinelor. De multe ori sintem tentati sa cadem prada ochilor blanzi si / sau micilor trucuri cu care prietenii nostri necuvintatori ne incearca pentru a le oferi un "bonus" alimentar.

Placerea lor este una de moment iar efectele acesteia se vad mai tirziu atunci cind, in urma alimentatiei nesanatoase pot aparea diferite tulburari care nu fac altceva decit sa transforme ceea ce inainte era placere, intr-un chin.

In alimentatia cainilor si pisicilor, stapinul trebuie sa respecte o conduita stricta care poate asigura necesarul nutritional fara a periclita in nici un fel sanatatea animalului.

Vedeti mai jos cateva sfaturi importante privind sanatatea animalutelor dumneavoastra !

Parazitii interni se intalnesc la un numar mare de animale, dar sunt greu de depistat. Parazitismul care afecteaza animalele aparent sanatoase se numeste parazitism asimptomatic iar impotriva acestuia se recomanda deparazitarea trimestriala. De asemenea unele specii de paraziti se pot transmite si la oameni. Daca animalele infestate vin in contact cu oamenii, in special copii, larvele virmilor se pot aseza pe pielea oamenilor de unde migreaza in organism. Copii se pot imbolnavii foarte grav din cauza acestor paraziti.

Primul obiectiv care trebuie luat in considerare inainte de orice vaccinare, este sa ne asiguram ca pacientul este perfect sanatos si deparazitat in prealabil. Deparazitarea pisicilor inainte de orice vaccinare este necesara pentru a-i asigura o imunizare maxima in urma vaccinari.

Primul obiectiv care trebuie luat in considerare inainte de orice vaccinare, este sa ne asiguram ca pacientul este perfect sanatos si deparazitat in prealabil. Deparazitarea cainilor inainte de orice vaccinare este necesara pentru a-i asigura o imunizare maxima in urma vaccinari.

Pisica dumneavoastra: NU ARE VOIE: Carne sau produse din carne de porc Alimente prajite, albus de ou crud Mezeluri, branzeturi fermentate

Cainele dumneavoastra: NU ARE VOIE: carne de porc, oase de pui, porc sau miel prajelii (snitel, carnaciori, carne prajita in ulei) mezeluri (salam, sunca, etc.)