Primul obiectiv care trebuie luat in considerare inainte de orice vaccinare, este sa ne asiguram ca pacientul este perfect sanatos si deparazitat in prealabil.

Deparazitarea pisicilor inainte de orice vaccinare este necesara pentru a-i asigura o imunizare maxima in urma vaccinari.

Fiecare cabinet foloseste o schema de vaccinare proprie care tine cont de incidenta bolilor infectioase in zona, de frecventa vagabondajului canin si nu in ultimul rand de alegerea medicilor. Clinica Daisy-vet recomanda si foloseste urmatoarea schema de vacinare tinand cont si de mediul in care traieste pisica si de starea de sanatate.

  • Vaccinarea incepe la varsta de 8 saptamani cu un vaccin POLIVALENT, dupa ce in prealabil pacientul a fost deparazitat la 6 si apoi la 7 saptamani.
  • Prima perioada de vaccinare se incheie la varsta de 12 saptamani cu un vaccin POLIVALENT + ANTIRABIC. *Acesta din urma se repeta la un an pe toata durata vietii pacientului, insotit de 2-3 deparazitari interne anuale.
  • Pisoii nu trebuie sa ia contact cu mediul exterior pana la terminarea primei perioade de vaccinare si inca 10-14 zile dupa ultimul vaccin, aceasta pentru a reduce riscul contactarii unei boli infectioase.Se recomanda de asemenea ca pe langa o alimentatie echilibrata si un supliment de vitamine si minerale pentru o dezvoltare armonioasa.

ESTE MULT MAI INDICAT SA PREVENIM O BOALA PRIN VACCINARE, DECAT SA O TRATAM , DE MULTE ORI SI FARA REZULTAT.